Selecteer een pagina

ONS VERHAAL

MISSIE

Onze missie is het ontwikkelen en commercialiseren van processen dat afval transformeert tot waardevolle producten. Hierdoor willen we meewerken aan de transitie te maken van onze lineair ‘take,make,waste’ economy tot een circulaire ‘ retake, remake, restore’ economy.

 

MISSIE

Onze missie is om processen te ontwikkelen die afval transformeren tot waardevolle producten. Hierdoor willen we meewerken aan de omschakeling van een lineair ‘take, make, waste’ economie tot een circulaire ‘ retake, remake, restore’ economie.

 

INNOVATIE

We hebben een proces ontwikkeld om van gipsafval nieuw bruikbaar pleister te maken. In onze kleine fabriek wordt deze reststroom opgewaardeerd.  De pleister wordt met water gemengd en in mallen gegoten waar de nieuwe producten uit komen. Er zijn geen reststromen en er wordt enkel hernieuwbare energie gebruikt om de producten te creëren. De producten kunnen opnieuw teruggenomen worden nadat ze niet meer gewild zijn. De materialen worden verwerkt om opnieuw gebruikt te worden voor een nieuw product.

INNOVATIE

We hebben een proces ontwikkeld om van gipsafval nieuw bruikbare pleister te maken, en we hebben een kleine fabriek opgezet om deze reststroom op te waarderen.  Deze pleister mixen we met water en gieten het in mallen om nieuwe producten te maken. Er zijn geen reststromen en het energie dat gebruikt wordt is volledig van hernieuwbare bronnen. De producten kunnen weer terug genomen worden nadat ze niet meer gewild zijn, verwerkt en weer tot iets nieuws gemaakt worden.

MEER GOED, NIET MINDER SLECHT

Als we denken aan ‘bewust’ en ‘duurzaam’ dan wordt er vaak gesproken over minder produceren en consumeren. De reden waarom we zo denken is omdat we de afgelopen honderd jaar enkel producten hebben ontworpen die geen rekening hielden met de impact ervan op onze planeet. Door minder van deze ‘slechte producten’ te maken, zijn we echter nog steeds slecht bezig. Het is tijd dat we onze mindset veranderen en processen en producten ontwerpen met een positieve impact. Hiermee kunnen we een positieve bijdrage leveren aan onze leefomgeving en tegelijk kan onze welvaart nog steeds beter worden.